:: Pintaku Hasratku Cintaku ::

Latest

:: 30 Oktober…..~

……..السلام عليكم

Selamat Hari Lahir Ayien!!!….~

ohoo hoii… hari ni besday aku.. lalalalala~

Alhamdulillah…. Terima Kasih Allah kerana izinkan ku hidup untuk tahun ke 25 di bumimu ini…. thankz so much tu kwn2 yang wish kt fb, msj ke hp… terima kasih…~

org 1st yg wish ialah ABAHku… hehe.. awal 1hr… msj dia yg plg aku ingt smpi bila2…. nak share skit kt kamu2 smua….

🙂 Abah – (gmbr kek) Happy birthday, semoga dipnjngkn umor, dmurajkan rezeki,bersabar dengan        dugaan ALLAH, jgn tinggalkan solat 5 waktu, amin

aku – esoklah abh… oke insyallh… terima kasih

🙂 Abah – saje hantar awal2, nanti takut lupa lak. nak bagi hadiah tu tak delah, hanya doa agar ayein sihat sentiasa, murah rezeki, panjang umor dan cepat kahwin, amin.

aku – amin… terima kasih

huhuhu…touching sungguh… sbb da sebak aku msj pendek jer kt abahku… tidak nak gak ckp.. bukan hadiah yg ayien harapkan… cukuplah abah sentiasa doakan anak abah ni….

TERIMA KASIH ABAH… ayien pun akan sentiasa doakan abah… luv u lah!!!

oke2..tutp topik sadis… nak share wish beday plg sweet dr en samsudin dan en firdaus dua2 dak opis aku….hehe

dan yang plg special dari my best fren emi erdayu… review khas dlm blog dia disini… thankz tayunk.. so nice.. sadis pn ader… ehe~

anyway.. time kasih la pada semua ea… luv u all lah… ehe

Ya ALLAH,

panjangkanlah usiaku,

agar lebih lama dapat ku mentaati Mu,

Jadikanlah kehidupan ini sebagai ladang,

moga di akhirat kelak ku mengutip hasilnya.

Ya ALLAH,

tambahkanlah amalan ku di saat bertambah usiaku,

Jadikanlah cahaya Mu yang bersinar menyinari jalanku,

Rehatku adalah rantaian zikir,

Rantai yang ku kalungkan pada leherku,

Sebagai tanda cintaku pada Mu,

AMIN…..~

Advertisements

::Praktis……~

……..السلام عليكم

lame tul x update… hehe…

aku ni xla bz sgt.. bkn PM pn kn…:P tp xdo idea nak citer sal ape…..

okelh… nak share skit gmbo2 aku snap sekitar taman perumhan umah aku neh….

ulau melingkau atas pagau,

ambik kayu tlg katuk kn,

aku bdk bru blajau,

klu salah tlg editkn… ehe

nak blaja….. nak blaja…. nak blaja…… ehe…

usaha akn ditruskn… chaiyok2!!

:: Misi Flamingo…. ~

salam….

sebesar2 alam gmbr aku buh… hahaha

** alkisahnyer… semalam aku g berbuka puasa ngan kwn2 mase poli dulu… dak2 DTK (kecuali ila)… dri melaka ke setapak semata2 g mkn… hehe.. ok la kn setapak jer pun bkn kne gne byk langkah….. :p

** tp berbaloi la kn… byr rm22.80++/1 org .. amik ler seberapa byk mkanan yg ko nak.. plg best seafood.. udang galah.. pehhh tp aku mkn sekor jer.. oman mkn byk.. haha

** aku dri melaka seawal 2.30ptg… punyer nak hbs kan masa aku lalu ler jln lama smpi seremban… jimat…. kul 4.10ptg aku da tercangak kt petronas puchong tguu cik jeje lik keje… tu pn aku bwk 60-80 km/jam… bg sang puteh relex2 amik angin….haha

**pastu g amik ila n trus ke stesen lrt sg besi… ptutnyer g sesama ngan shim n pjah tp mne ntah deme men pusing2 kt putrajaya tu ( da lme duk ctu pn nk men pusing2 lg) aku n the geng pn gerak ler dlu… bkn ape nak kejor mase….~

**nek lrt smpi titiwangsa n trus ke flaming steamboat di platinum walk danau kota…..ayok.. ~ org punyer la rmai… kmi berbuka smbl beratur.. trima kasih pada air kotak yg kmi bli sblm nek lrt…. yeay~

**ape2 pn.. maseh pada smua 13org yg sudi hadir berbuka sama2… klu ader cacat cela tu harap maap la ea… hope xtvt mcm ni jd acara tahunan.. syok gk kn… tp aku cm x terasa la mkn mlm tu.. sbb sonok tgk kwn2.. hehe

** plg sodey sx sweater pemberian akakku tertinggal kt ctu.. huhu.. hampeh tul… sowi ea kak noy…~

** tu yo lah.. xtau nak citor pe lg… chow….

dodik dodik dodik…~ dodik dodik dodik….~ <– irama yg kini hangat di bibirku…. haha

:: Selamat Hari Raya….~

:: merdeka….~

:: Sejarah Alor Gajah….. ~

Salam……

** Hari ni tergerak lak ati aku nak wat entry sal Alor Gajah…. aku pn bru 2 taun lebey jer kt cni… dulu takat lalu jer… xpnh tau pun sal daerah ni… so jomlh… aku nak citer sket…

Nama Alor Gajah berpunca daripada tabiat sekumpulan gajah liar yang kononnya diketuai oleh seekor gajah putih. Gajah berkenaan dilihat sangat gemar berjalan secara berkumpulan menurut alur sebatang sungai yang terdapat di bandar ini. Atas keadaan itu penduduk tempatan menamakan bandar ini sebagai Alor Gajah.

Alor Gajah pada mulanya didiami oleh orang Minangkabau pada kurun ke-12. Apabila berlaku penghijrahan beramai-ramai penduduk Minangkabau di Tampin pada masa pemerintahan kesultanan Melayu Melaka maka wujudlah pemerintahan Melayu di Bandar Alor Gajah.

** hehe… orang dolu2 kn.. asal nmpk bende pelik sket jer mst nak buh nama kt tmpt tu.. cam nama melaka gak la… sbb kn pokok melaka tempat parameswara berehat dan melihat kancil sepak anjing… agk2nyer kn klu deme nmpk gajah mandi air terjun pe la nmpk tmpt tu eh… air gajah?.. gajah mandi?.. hehe leh jadi gk kn…..~

cute….. kn~

 

Alor Gajah mempunyai keluasan 660 km persegi (66,500 hektar) mengandungi tiga buah bandar utama iaitu Alor Gajah, Masjid Tanah dan Pulau Sebang.Semasa pemerintahan British di Tanah Melayu seorang pegawai British telah ditempatkan di Alor Gajah bagi mengutip hasil.

** ape pn sejak dari tu Alor Gajah makin maju dan menjadi sebuah daerah yang dikenali jugak la… walaupun x seGah mana tapi bagi aku ianya cukup sempurna…

** rasenyer ramai yang pernah dgr kn kueh udang alor gajah kn…. aku pun xcye smpi femes cmtu kueh udang yg kdainyer dpn opis aku jer…

**kini aku sedang berkhidmat untuk daerah ini… haha.. moga alor gajah akan trus maju dan maju…. lalalala~

sumber dari www.pdtag.gov.my  <– website opis aku … haha

:: Monday BlueSs….~

Salam…

“” Arghhh…. Malasnyer nak pegi keje hr ni…..”
ni la yang slalu aku jeritkan di pagi2 isnin… pehh dia punyer azabnyer nak g keje… kome pun mst ader yg cam aku gak kn.. toksah bohong lew.. teman tau… haha

Syioknyer klu dapat landing camni…… aman damai…..~

jeritan hanyalah sekadar jeritan… tp tetap pegi keje jugak kn… cuma semangat bekerja tu de kureng sket… keje tetap dilaksanakan…..

Dekat luar sana beribu2 org duk xde keje lagi… bkn xde kelulusan.. bkn xde kemahiran… cuma belum ader rezeki… so kita yang dah bekerja tetap nih kene la bersyukur dengan rezeki Allah ni… Alhamdulillah….~

Tp manusia cam aku ni mmg la bersyukur tp still xde mood di hari isnin… jadi nak ilangkan mood aku yg bosan nih mari kita menulis blog atau mengaco org di seluruh opis… huahaha…~