:: Pintaku Hasratku Cintaku ::

Archive for April, 2011

::VCO.. jinak2 mencube~

VCO = Virgin Coconut Oil aka minyak kelapa dara…….

baru di introduce mende alah ni oleh kwn baik ku ejdee jasmi …. saje2 nak try.. ramai kata bgus, berkesan… tunggu n lihat~

KEBAIKAN VCO


– Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
– Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
– Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
– Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
– Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
– Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
– Melindungi tubuh daripada kanser.
– Jerawat cepat susut Regular semula PMS anda Sistem penghadaman lebih baik
– Kesuburan
– Mengurangkan minyak up to 70% Kurangkan rasa senggugut
– Batuk dan Selsema cepat hilang
– Mengurangkan tidur berdengkurPengambilan VCO bagi wanita yang hamil Selain bagus untuk kulit.kesihatan dalaman dan luaran. VCO atau minyak kelapa dara juga bagus untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin.

Ada effect ke VCO ni? Jangan risau, Vco tiada side effect sbb dia bukan ubat. it’s simply a great supplement.

Setakat ni based on testimoni2 pengamal VCO, ada 3 orang dah bjaya hamil. Alhamdulillah..rezeki itu semuanya datang daripada Allah, tetapi kita jugak kene berusaha untuk mendapatkan sesuatu perkara yang baek.

Pengambilan VCO atau virgin coconut oil/minyak kelapa dara keluaran CATALYST semasa kehamilan adalah sangat bagus dan insyallah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk kami adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan.

CATALYST juga adalah syarikat bumiputera dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL.Pengambilan vco bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan sedang merancang untuk mendapatkan zuriat juga sangat-sangat digalakkan kerana vco juga berfungsi sebagai agen pelincir.

p/s: kalau berminat leh visit blog member saya ni yg ader citer sal VCO ni gak KLIK DISINI.

::xdisengajakan…..~

ketika…. xde mood xde idea xde hati dan merindui…….

aku hasilkan ini…..

arghhhh.. bior ler org nk kate aku jiwang ker nyampah ker… aku suke bende ni… hati setenang air di kali…~

p/s: nak design logo tuk contest sbnrnyer… idea lari g tmpt len lak… cmno?


:: jari jemari x rajin…why?~

السلام عليكم

bersawang tahap usang da blog haku neh….ehe

byk perkara byk peristiwa byk kenangan byk  kejadian yg aku miss nak citer kt sini… xpe la.. redha jer.. ehe (klu jari ni rajin akan distorykn juger)..

skrg ni aku tgh sediakan dokumen untuk pelupusan aset alih kerajaan yg esok deme nak dtg periksa.. adeh asal la xde mood neh.. kt mane la mood aku ni g jln2 x balik2….

biarlah hati berkata2..biarlah hati meruntun jiwa… biarlah hati melayang nun jauh ntah ke mana… sabarlah wahai hati~

AISHAH BT OTHMAN…. mgkin aku rindukan dia… mgkin da lama ku x ziarah dia.. mgkin hti ni nak sgt peluk dia… pasti!!

Al Fatihah~

p/s: esok hari jumaat.. hari yang baik untuk pulang ke kampung… pulanglah ayien~